Pranje Tepiha Bilja Beograd

Kako ukloniti fleku od voća sa tepiha

Kako ukloniti fleku od voća sa tepiha

Fleke od voća na odeći i tepisima su gotovo uobičajena pojava. Obožavamo voće a i znamo koliko nam je ono potrebno za zdrav organizam. Često ga konzumiramo i zato nam se neretko dešava da uprljamo tepihe dok jedemo voće. O tome koliko su deca ‘talentovana’ za flekanje nećemo ni da govorimo.

Fleke od voća nije lako ukloniti, naročito one tvrdokorne koje duže vreme stoje. Stoga sa vama delimo nekoliko načina kako ukloniti fleke od voća sa tepiha a da on i dalje izgleda blistavo i novo.

Fleke je najlakše skinuti dok su još sveže. Što je fleka starija teže se skida. Evo nekih korisnih saveta kako samostalno možete ukloniti fleku od voća sa tepiha.

Za uklanjanje fleke biće vam potrebna špatulica, prskalica i nekoliko pamučnih belih krpa.

Kako ukloniti fleku od voća sa tepiha
Kako ukloniti fleku od voća sa tepiha

Ostružite sve ostatke voća sa površine tepiha. Pokušajte da uklonite što više ostataka ali pazite da ne oštetite površinu tepiha. Sipajte nekoliko kapi tečnog sapuna u prskalicu i dodajte malo vode. Precizno isprskajte povrsinu na kojoj se fleka nalazi i lagano utapkajte sapun. Ostavite da ostoji nekoliko minuta i onda isperite vlažnom pamučnom krpom. Površinu isušite sa suvom krpim koliko je god to moguće.

Kako ukloniti fleku od voća sa tepiha
Kako ukloniti fleku od voća sa tepiha

Drugi način na koji je moguće ukloniti fleku jeste da se fleka natopi sirćetom dok je još uvek sveža. Ostavite sirće da deluje nekoliko minuta i isperite hladnom vodom. Isto kao i kod prethodne metode isušiti površinu tepiha suvom pamučnom krpom koliko god je to moguće.

Kada je u pitanju sintetički tepih, a fleka je tvrdokornija, možete je pokušati ukloniti čistim alkoholom. Ukoliko je ipak u pitanju vuneni tepih koji je osetljiviji za njega se preporučuje limunov sok.

Ukoliko ove metode budu bezuspešne i suočite se sa problemom u skidanju fleka od voća sa tepiha uvek možete pozvati profesionalni tepih servis kao što je tepih servis Bija koji to mogu uraditi umesto vas.

Izvor: Pranje tepiha Bilja

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Kako ukloniti fleke od kafe sa pamuka? 2.deo

Kako ukloniti fleke od kafe? 2.deo

Juče smo pisali kako ukloniti fleke od kafe ukoliko se nađu na sintetičkim materijalima. Pošto je sintetički materijal dosta otporan to i ne predstavlja tako